Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

14 από τα μεγαλύτερα αντικείμενα που κατασκευάστηκαν ποτέ!!!!

Τι διαστάσει έχει το μεγαλύτερο βιβλίο του κόσμου? Το μεγαλύτερο μολύβι?...
Δείτε 14 από τα μεγαλύτερα αντικείμενα που κατασκευάστηκαν ποτέ, σύμφωνα με το βιβλίο ρεκόρ Guinness.

1. Το μεγαλύτερο μπουκάλι κρασιού στον κόσμο.
Είναι ένα 490 λίτρων Grande Cuvee TBA NV No.7 του 2005 του αυστριακού οινοποιού Kracher, που παρουσιάστηκε στο Rehetobel, στην Ελβετία. Το ίδιο το μπουκάλι έχει πιστοποιηθεί από Guinness World Records ως παγκόσμιος το μεγαλύτερο μπουκάλι κρασιού. Για να πάρετε μια ιδέα του μεγέθους του, είναι το αντίστοιχο 640 κανονικών μπουκαλιών.

2. Η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου.
Βρίσκεται στο θέρετρο SAN Alfonso del Mar Algarrobo. Αυτή η πισίνα έχει μήκος περίπου 1 χιλιόμετρο, καλύπτει έκταση 20 στρέμματα, έχει βάθος σε μερικά σημεία 35 μέτρα και περιέχει 66 εκατομμύρια γαλόνια νερού. Έχει χαρακτηριστεί από το Guinness World Records ως η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου. Χρειάστηκαν 5 χρόνια για να χριστεί και κόστισε σχεδόν 1 δισεκατομμύριο. Σας φαίνονται πολλά. Η συντήρηση της κοστίζει τον χρόνο 2 εκατομμύρια!

3. Το μεγαλύτερο περίστροφο του κόσμου.
Επίσημα δεν έχει μπει ακόμα στην λίστα των Guinness World Records για το εάν αυτό είναι το μεγαλύτερο περίστροφο στον κόσμο. Είναι ένα αντίγραφο του Remington του 1859, κατασκευασμένο από τον κ. Ryszard Tobys με μήκος 1,26 μέτρα.

4. Η μεγαλύτερη pinata του κόσμου.
Είναι η μεγαλύτερη pinata του κόσμου. Αυτός ο γιγαντιαίος γάιδαρος είχε μήκος 28,5 μέτρα, πλάτος 7,2 μέτρα και ύψος 18 μέτρα. Η γέμισή του περιείχε περίπου 3,5 τόνους από καραμέλες. Μια σιδερένια σφαίρα κατεδαφίσεων χρησιμοποιήθηκε για να βοηθήσει ώστε να σπάσει η pinata κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας εκδήλωσης, όπου η "Carnival Cruise Lines" το χρησιμοποίησαν για ένα τηλεοπτικό διαφημιστικό.

5. Το μεγαλύτερο μολύβι του κόσμου.
Η μητέρα όλων των μολυβιών. Με βάρος σχεδόν 10 τόνους και μήκος 23 μέτρα είναι μια μεγέθυνση του κλασικού μολυβιού Νο 2. Το τεράστιο μολύβι φτιάχτηκε στη Νέα Υόρκη από την Ashrita Furman με την συμμετοχή πολλών τεχνικών.

6. Η μεγαλύτερη μηχανή του κόσμου.
Έχει αναγνωριστεί και επίσημα η μεγαλύτερη μοτοσικλέτα του κόσμου και είναι φτιαγμένη από τον Gregory Dunham, από το Stockton της Καλιφόρνιας. Ο Gregory χρειάστηκε 3 χρόνια για να ολοκληρώσει αυτό το "τέρας" που έχει ύψος 3,3 μέτρα, μήκος 6 μέτρα και κινητήρα 8,2 λίτρων. Η μοτοσικλέτα, που ζυγίζει κοντά στους 3 τόνους κόστισε για την κατασκευή της γύρω στα 300.000 δολάρια.

7. Το μεγαλύτερο (και μακρύτερο) ποδοσφαιράκι του κόσμου.
Είναι τόσο μεγάλο, που θα μπορούσαν δύο ομάδες ποδοσφαίρου - 22 παίκτες - να παίξουν όλοι μαζί αντιμέτωποι. Αυτό το τέρας φτιάχτηκε από το ζυθοποιό Amstel (!!!), στο Άμστερνταμ για τα τελικά του ευρωπαικού Champions League.

8. Το μεγαλύτερο σοκολατένιο αυγό.
Το 2005, μια βελγική πόλη μπήκε στο Guinness World Records δημιουργώντας το μεγαλύτερο σοκολατένιο Πασχαλινό αυγό. Η Βέλγικη εταιρεία παραγωγής σοκολάτας Guylian δημιούργησε αυτό το αυγό, το οποίο έχει ύψος 8,32 μέτρα, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που έγινε στο kwazulu, στην Νότια Αφρική το 1996. Είκοσι έξι άτομα απασχολήθηκαν συνολικά για 525 ώρες και χρησιμοποίησαν 2 τόνους σοκολάτας.

9. Το μεγαλύτερο σταυρόλεξο του κόσμου.
Στην Ουκρανική πόλη Lvov έχει δημιουργηθεί το μεγαλύτερο παγκοσμίως σταυρόλεξο. Καλύπτει μια ολόκληρη πλευρά ενός συγκροτήματος κατοικιών και είναι περίπου 30 μέτρα ψηλό. Κατά τη διάρκεια της ημέρας το σταυρόλεξο εμφανίζεται κενό, αλλά όταν νυχτώνει, εμφανίζονται οι απαντήσεις. Οι ερωτήσεις του σταυρόλεξου βρίσκονται σε διάφορα αξιοθέατα της πόλης : σε μνημεία, θέατρα κ.λπ.

10. Η μεγαλύτερη "ρόδα" κίτρινου τυριού στον κόσμο.
Η Ολλανδική εταιρεία κατασκευής τυριών Beemster, δημιούργησε αυτό το τεράστιο τυρί με μήκος 1,8 μέτρα και βάρος 600 κιλά.

11. Η μεγαλύτερη καρέκλα του κόσμου.
Ίσως να νομίζεται ότι πρόκειται για photoshop, αλλά αυτή η φωτογραφία είναι πραγματική και δείχνει την μεγαλύτερη καρέκλα του κόσμου, στην πλατεία Manzano της Ιταλίας, μια πόλη με παράδοση στην κατασκευή καρεκλών.

12. Η μεγαλύτερη τούρτα γενεθλίων του κόσμου.
Δημιουργήθηκε το 1962 για την παγκόσμια έκθεση του Σιάτλ. Είχε βάρος περίπου 11 τόνους και 7 μέτρα ύψος. Ο κατάλογος συστατικών, περιλάμβανε και τους 5 τόνους αλεύρι που χρειάστηκαν για την κατασκευή της.

13. Το μεγαλύτερο Burger του κόσμου.
Ζύγιζε περίπου 55 κιλά και χρησιμοποιήθηκαν 36 κιλά κρέας, 13 κιλά ψωμί, 12 ντομάτες και 160 φέτες τυριού. Κατασκευάστηκε από την Denny's Beer Barrel Pub στην Pennsylvania. Η αξία του Burger, είναι γύρω στα 380 δολάρια.

14. Το μεγαλύτερο βιβλίου του κόσμου.
Το βραβείο για το μεγαλύτερο δημοσιευμένο βιβλίο, πηγαίνει σε έναν συντάκτη και επιστήμονα στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, Michael Hawley. Το βιβλίο 60 κιλών είναι 1,5 Χ 2,1 μέτρα, έχει 112 σελίδες, χρειάστηκε 4,5 λίτρα μελανιού για την εκτύπωση και κόστισε 2.000 δολάρια. Ο τίτλος του; "Bhutan: A Visual Odyssey Across the Kingdom".
πηγή:www.psaxtiria.com

2 σχόλια: